Gratis verzending vanaf € 50,-

Gratis verzending vanaf € 50,-

Winterbeeld

Helaas is te veel sneeuw niet goed voor de buxushaag

  • Datum: 7 februari 2021
  • Bron: Buxus Dokter
  • Leestijd: 2 minuten

Er is niets mooiers dan het uitzicht op een wit winterlandschap. Helaas is te veel sneeuw niet goed voor de buxushaag. Te veel sneeuw op de buxus is zwaar en dat betekent dat takken kunnen doorbuigen.

Een klein laagje sneeuw op de buxus kan geen kwaad. Het isoleert de plant zelfs tegen vorst en gure wind, maar bij meer dan 10 centimeter sneeuw wordt het gewicht op de takken te zwaar en kunnen de takken inzakken en zelfs breken. Buxushagen die regelmatig gesnoeid zijn hebben hier geen last van.

Toch te veel sneeuw op de buxus?
Haal de sneeuw dan direct weg. Buxustakken die hangen gaan meestal direct weer terug in de oorspronkelijke vorm, maar laat u ze te lang hangen dan loopt u de kans de buxus niet terug te krijgen in de oorspronkelijke vorm en dat zou zonde zijn.

Extra aandacht is gevraagd voor bijzondere snoeivormen, zoals kegels, bollen, wolken en figuren. Die zijn extra kwetsbaar voor het gewicht van de sneeuw. Het zou toch zonder zijn om de vormen van zulke prachtige creaties te verliezen.

Let op met buxus in pot!
Bescherm de buxus in pot extra in periode van aanhoudende vorst. Dit kunt u doen door de potten dicht bij huis en uit de wind te plaatsen. Door meerdere potten bij elkaar te zetten creëert u een beschutting. Voor kleine potten is het advies om ze in te pakken met bijvoorbeeld noppenfolie om zo de wortels te beschermen tegen de vrieskou. Heeft u een tuinkas? Ook daar zal de buxus bescherming vinden.

Ander nieuws

Contact met mij opnemen

1 + 13 =

Steven Oostendorp

Kerkdijk 18

7152DB Eibergen

+31 (0) 6 512 530 67

info@buxus-dokter.nl

Winkelwagen