Gratis verzending vanaf € 50,-

Gratis verzending vanaf € 50,-

 Voeding

Het goed verzorgen van de buxus is van groot belang.

Verzorging

de basis van een gezonde buxus

Organische Buxus voeding

Goede Buxus voeding creëert een gezonde plant, waardoor ziektes en plagen, zoals schimmel minder voorkomen. Bemest daarom de buxus 3 x per jaar met de organische buxus voeding in de maanden maart, juni en augustus.
Buxus meststoffen zijn samengesteld uit zowel snelwerkende als langwerkende organische grondstoffen voor een compacte en stabiele groei. Verrijkt met magnesium voor frisgroene, gezonde bladeren. Voor het voeden van buxus in volle grond of in pot.

 Buxus voeding
 
Buxus in metersBuxus in m2
Maart10 kg50 meter haag100 m2
Juni5 kg50 meter haag100 m2
Augustus
3 kg50 meter haag100 m2

Verkrijgbaar in zakken van 5 kg, 10 kg en 20 kg.

Verdeel de aangegeven hoeveelheid gelijkmatig bij de wortel van de buxus. Strooien kan bij droog weer maar bij voorkeur toepassen als er regen wordt verwacht. Geschikt voor in de biotuin. Samengestelde organisch meststof NPK (+Mg) 5-3-6 (+3)

Organische buxus voeding

100 dagen voeding

korrels

Buxus kalkminnende plant

Het gebruik van gekorrelde kalk+ bij de buxus plant is erg belangrijk. Een goede PH waarde van de grond is van belang bij krijgen en behouden van een mooie groene plant. Kalk+ gaat de grondverzuring tegen, zorgt voor een betere voedselopname door de plant en verbetert de grondstructuur. Geschikt voor in de biotuin.

De buxus houdt namelijk niet van een zure grond. Hij zal dan minder groeien zoals verwacht en vaak ook gebreksziekten vertonen zoals gele of bleke bladrandjes. Voor een optimale groei van de buxus heeft u een PH nodig tussen de 6 en 7. Dit is gemakkelijk te meten met de zelf uit te voeren PH-Bodemtest.

PH waarde
TijdsduurKalk+ per m2
PH 4 naar 6Periode van 4 jaar2x per jaar 300 gram
PH 5 naar 6Periode van 3 jaar2x per jaar 200 gram
PH 6 behoudenJaarlijks1x 100 gram
PH 7 behoudenJaarlijk1x 50 gram

Kalk+ is verkrijgbaar in zakken van 2 kg, 5 kg, 10 kg en 20 kg

De PH van de grond veranderen is een langzaam proces. Om de PH van 4 naar 6 te krijgen heeft u zeker 4 jaar nodig. Daarom is het van belang om een goed bemestingsplan te volgen. De tekorten aan kalk kan gemakkelijk voorkomen worden met een jaarlijkse onderhoudsbekalking. De aanwezige magnesium in de korrel vult de voedingselementen in de bodem aan en dat bevordert de groei en zorgt voor een donker groen blad.

Buxus Bladvoeding

Extra groene Buxus

PH-Bodemtest

De juiste pH-waarde van de bodem is van groot belang voor een goede, gezonde groei van de buxus. Een te lage pH-waarde zorgt voor een slechte groei en doffe bladeren met geelachtige randen. Voor een goede groei van buxus heb je een PH nodig tussen de 6 en 7. Tussen deze waarde is er een optimale groei aanwezig. Ook de bacterieontwikkeling in de grond en de oplosbaarheid van voedingstoffen is dan ideaal.

Met de PH-Bodemtest kan tot acht maal de pH-waarde getest worden. De test is snel en eenvoudig door u zelf uit te voeren. Door vermenging van grond met een tabletje en gedestilleerd water, ontstaat binnen enkele minuten een vergelijkbare kleur met de kleuren op de verpakking. Via de bijsluiter kan precies afgelezen worden hoeveel Kalk+ per m2 nodig is om de juiste pH-waarde te bereiken.

Het verzuren van de grond is een natuurlijk proces in de tuin. Het ontstaat vooral door natuurlijke afbraakprocessen in de bodem. Om van een erg zure bodem (PH 4/5) naar de juiste PH-waarde te gaan voor de buxus duurt minstens 3 jaar. Daarom is het van belang om uw bodem PH te meten en daarop bij te sturen met Kalk+

Vitaalblad

Voor een goed en stevig blad wat weerstand bied tegen een omgeving met bedreigingen is een goede bladmesting ideaal.
Maak uw buxus sterk met op maat gemaakte bladbemesting Vitaalblad. De vloeibare bio meststof bevat speciale mineralen uit vloeibare gesteentemeel, Silicium en aminozuren. Door de opname van de bladbemesting wordt de fotosynthese gestimuleerd, worden door de plant meer voedingsstoffen opgenomen, meer wortelgroei gestimuleerd en versterken de bladcellen zich. Dit alles resulteert in een vitale en donkergroene buxus.

Vitaalblad is heel eenvoudig te doseren in de handige doseerdop en vervolgens gemengd met water in een spuit of gieter: 5 ml per liter water voor 10m2 buxus.
Verkrijgbaar in 100 ml fles met doseerdop, goed voor 200m2 buxus

Tip: Kan gecombineerd worden met Buxus Protect, zodat u de rups en bladvoeding in één keer behandelt.

Laatste interessante items

Paleis het Loo

Paleis het Loo

De Hoveniers van Paleis het Loo en de Buxus Dokter hebben de handen in een gestoken om de buxusrups te lijf te gaan 9 augustus 2018 heeft de Buxus Dokter zijn vallen mogen plaatsen in de tuin van Paleis Het Loo.

Lees meer

Buxus Protect

Rupsen bestrijden

Contact met mij opnemen

13 + 8 =

Steven Oostendorp

Kerkdijk 18

7152DB Eibergen

+31 (0) 6 512 530 67

info@buxus-dokter.nl

Winkelwagen