Gratis verzending vanaf € 50,-

Gratis verzending vanaf € 50,-

Tips

Voorkom kunstlicht bij je buxus

Buxusmotten komen net als veel andere insecten op lichtbronnen af. Plaats daarom zo weinig mogelijk tuinverlichting in buurt van je buxusstruik en gebruik de tuinverlichting tijdelijk niet wanneer je buxusmot vermoedt, of weet dat deze in de buurt gesignaleerd is. Weten wanneer de buxusmot actief is? Volg dan de buxus alert.

Nodig vogels uit in je tuin

Ze zijn niet alleen heel gezellig, ze zijn ook nuttig voor het behoud van je buxus. Het zijn de natuurlijke beschermers van je struik doordat ze buxusrupsen (en ander ongedierte) opeten.

Geef eens kalk

Buxus groeit het beste op kalkhoudende grond en dus geen zure grond. PH waarde tussen de 6,5 en 7,2 is geschikt voor de buxus

Voorkom bladverbranding na snoeien

Snoei de buxus op bewolkte dagen om verbranding te voorkomen door de felle zon. Nog beter is het om pas in september te snoeien. Dan zult u geen verbrande bladeren krijgen en gaat de buxus groen de winter in. Toch bladverbrand? De beschadigde bladeren zullen na enkele weken afvallen waarnaar er na enige tijd nieuwe frisgroene scheutjes en bladeren te voorschijn komen.

Gele bladrandjes

Meestal is dat een teken dat de buxus gebrek aan voeding heeft. Voed daarom de buxus met de juiste buxus voeding.

Laatste interessante items

Paleis het Loo

Paleis het Loo

De Hoveniers van Paleis het Loo en de Buxus Dokter hebben de handen in een gestoken om de buxusrups te lijf te gaan 9 augustus 2018 heeft de Buxus Dokter zijn vallen mogen plaatsen in de tuin van Paleis Het Loo.

Lees meer

Buxus Protect

Rupsen bestrijden

Contact met mij opnemen

12 + 15 =

Steven Oostendorp

Kerkdijk 18

7152DB Eibergen

+31 (0) 6 512 530 67

info@buxus-dokter.nl

Winkelwagen