Gratis verzending vanaf € 50,-

Gratis verzending vanaf € 50,-

Plan van aanpak

Het gaat ons om het bestrijden van de rups. Geen andere insecten of vogels

Milieuvriendelijk

biologische rups bestrijding

Door de buxusrups effectief te bestrijden, kun je de buxushaag redden en in een groene staat houden. U hoeft uw aangetaste Buxus niet te verwijderen, hoe dor en kaal uw Buxus er ook bij staat, de planten zullen volledig herstellen. Een goed plan van aanpak is daarom van belang voor uw tuin.

Het is van cruciaal belang het insect goed te kennen, weten wanneer de rups aan de buxus eet en wanneer de motten vliegen en eitjes afzetten. Dit is van belang om op tijd te kunnen reageren tegen de rups en om zo de buxus vitaal te houden.

april

In de herfstmaanden, in oktober en november, hebben jonge rupsen zich ingesponnen tussen blaadjes in een soort van overwinteringsomhulsel. Zo doorstaan ze de koude maanden omdat ze niet gevoelig zijn voor vorst en ijs. De overwinterde rupsen komen vanaf half maart uit het spinsel en zijn meteen actief. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan dat vroeger of later zijn.

Wat doet u?
Mocht u overwinterende rupsen hebben dan is nu de tijd om de buxus te behandelen met Buxus Protect. Zo weert u snel de oude plaag doormiddel van bacteriesporen.

Buxus Protect

Rupsenbestrijding - Voorheen Xentari

goed voor 200m2 buxus

mei

Vanaf begin mei beginnen de grootste rupsen aan hun verpopping en transformatie tot een mot. Hierbij hangen de rupsen aan de staart, met de kop naar beneden, in een tussen de bladeren gesponnen cocon. Deze fase duurt ongeveer twee weken.

Wat doet u?
Half mei installeert u de Buxus Dokter feromonenval met een nieuwe feromoon op 1,5 meter hoogte. U gebruikt deze val voor het monitoren van de motten zodat u straks precies kan bepalen wanneer de nieuwe rupsen behandelt moeten worden.

Buxusmotval

met 2 lokferomonen

met 2 lokfermonen

juni en juli

De eerste generatie motten vliegt uit vanaf begin tot eind juni. De buxusmot leeft gemiddeld 10. In deze periode kan het motje tot 500 eitjes leggen. Eind juni – half juli zijn de nieuwe rupsen actief.

Wat doet u?
Controleer de Buxus Dokter feromoonval op gevangen motten. Wanneer de val geen tot haast geen motten meer vangt is de motten vlucht voorbij. Nu kunt u inschatten wanneer de jonge rupsen verwacht worden en ingrijpen met Buxus protect. Deze periode valt uiterlijk 2 tot 3 weken na het moment waarop het hoogst aantal motten in de feromoonval werd waargenomen. 

Buxus Dokter Voordeelpakket

tegen Buxusrups&mot

tegen Buxusrups&mot

augustus en september

De tweede generatie motten vliegt van eind augustus tot in september (soms oktober). Het aantal rondvliegende motten neemt geleidelijk aan af. De tweede generatie rupsen verschijnt in september. In oktober spinnen deze jonge rupsen een wit omhulsel tussen enkele buxusbladeren. Hierin brengen ze in een soort rusttoestand(diapauze) de winter door.

Wat doet u?
Vervang de oude feromoon met een nieuwe feromoon van de Buxus Dokter. Hierdoor kunt u de 2e vlucht motten weer vangen. De schade door de 2e generatie rupsen kan de buxusplanten helemaal kaal zetten. Controleer daarom de Buxus Dokter feromoonval op tijd. Wanneer de val geen tot haast geen motten meer vangt is de motten vlucht voorbij. Nu kunt u inschatten wanneer de jonge rupsen verwacht worden en ingrijpen met Buxus protect. Deze periode valt uiterlijk 2 tot 3 weken na het moment waarop het hoogst aantal motten in de feromoonval werd waargenomen.

Lokferomoon

Lokt Buxusmot

voor een half seizoen

Plan van aanpak

Het is van belang snel wat aan het probleem te doen. Daarom biedt ik een kosteloze en vrijblijvende afspraak aan. Iedere tuin is anders, dus mijn advies is voor iedere tuin op maat gemaakt.

Vrijblijvend advies:

+31 (0) 6 512 530 67

Laatste interessante items

Paleis het Loo

Paleis het Loo

De Hoveniers van Paleis het Loo en de Buxus Dokter hebben de handen in een gestoken om de buxusrups te lijf te gaan 9 augustus 2018 heeft de Buxus Dokter zijn vallen mogen plaatsen in de tuin van Paleis Het Loo.

Lees meer

Buxus Protect

Rupsen bestrijden

Contact met mij opnemen

12 + 6 =

Steven Oostendorp

Kerkdijk 18

7152DB Eibergen

+31 (0) 6 512 530 67

info@buxus-dokter.nl

Winkelwagen