Gratis verzending vanaf € 50,-

Gratis verzending vanaf € 50,-

Mijn ervaring met de buxusrups

Persoonlijke ervaring Kevin Weerd
  • Datum: Juli 2020
  • Client: Kevin
  • Project Type: Buxusmot

Over de patiënt

Mijn eerste ervaring met de buxusmot en wat ik eraan deed

In mijn kleine tuin heb ik een buxushaag en drie grote buxusbollen. Ik vond een aantal rupsen, wat de rupsen van de buxusmot bleken te zijn en Ik heb direct op het internet gezocht wat ik er tegen kon doen.

Zelf ben ik een paar dagen druk bezig geweest om ze met de hand te verwijderen. Waarschijnlijk heb ik er wel een stuk of 100 eruit gehaald. Ze zijn verdronken in een emmer met water en heb ze in de tuin achtergelaten in de hoop dat een ander dier er smaak voor zou krijgen. De enige dieren die geïnteresseerd waren, waren wespen en ze waren indrukwekkend. Ze kwamen vrijwel meteen opdagen en konden in een paar keer een grote dode rups eten.

Ik kwam tot de conclusie dat ik ze alleen kon vinden als ze groot genoeg waren, helaas hadden ze tegen die tijd de meeste buxusbladeren al opgegeten. Mijn inspanningen waren schijnbaar niet genoeg.

Op het internet las ik veel over biologische bestrijdingsmethoden – er werd van slechts één gezegd dat deze effectief was, een bacteriestam genaamd Bacillus thuringiensis. De bacteriën worden op de plant gesproeid en blijven een paar dagen op de bladeren zitten voordat ze afsterven door blootstelling aan UV. Als de rups in die periode de bladeren eet, vermenigvuldigen de bacteriën zich in hun maag en fungeren dan als kolonie om andere rupsen te infecteren. Dit gaat door totdat alle rupsen dood zijn, waarna de bacteriën afsterven. De rupsen zijn binnen een paar uur na inname gestopt met eten en binnen een paar dagen sterven ze. De bacterie werkt niet op andere dieren omdat de maagzuren van andere wezens (inclusief wespen, bijen enz.) De bacteriën onmiddellijk doden.

Ik heb het gelijk gekocht bij de Buxus Dokter om 333 m2 buxus te behandelen. Het wordt geleverd in een klein flesje met doseerbeker. De vloeistof word met water gemengd voordat u het op de plant sproeit. De rupsen leken hun eetlust zeer snel te verliezen voordat ze stierven en zwart werden. Na een paar dagen waren ze allemaal weg. De buxus had 4 weken nodig om helemaal te herstellen.

Nu kan ik weer genieten van mijn mooie groene buxustuin.

Laatste patiënten

Paleis het Loo

Paleis het Loo

De Hoveniers van Paleis het Loo en de Buxus Dokter hebben de handen in een gestoken om de buxusrups te lijf te gaan 9 augustus 2018 heeft de Buxus Dokter zijn vallen mogen plaatsen in de tuin van Paleis Het Loo.

Pandhof Sinte Marie

Pandhof Sinte Marie

De Pandhof is een overblijfsel van de Mariakerk die het centrum vormde van de Mariaplaats. De hof wordt samen met de omliggende panden van de 11e eeuwse kloostergang aangeduid als Pandhof Sinte Marie.

Landschapstuin ‘t Meihuus

Landschapstuin ‘t Meihuus

De royale tuin met minimale bestrating ligt rondom een 18e-eeuwse boerderij en heeft onder meer een moestuin, paddenpoel, bijenkasten, vijver, gazon en borders met een rijke variatie aan bloemen, bomen en heesters.

Contact met mij opnemen

10 + 8 =

Steven Oostendorp

Kerkdijk 18

7152DB Eibergen

+31 (0) 6 512 530 67

info@buxus-dokter.nl

Winkelwagen