Gratis verzending vanaf € 50,-

Gratis verzending vanaf € 50,-

Paleis het Loo

Over de patiënt

Sinds 2018 is de Buxus Dokter betrokken geraakt met de buxusverzorging in de Paleistuinen. In de paleistuinen wordt bij de verzorging van de planten, gebruikt gemaakt van biologische bestrijding.

De tuinen van Paleis Het Loo zijn in de 17e eeuw aangelegd als barokke tuin in opdracht van Koning-stadhouder Willem III en zijn vrouw Koningin Mary II, de grondleggers en eerste bewoners van Paleis Het Loo. Een Hollandse Baroktuin, symmetrisch met veel parterres, indrukwekkende fonteinen en historische beplanting. De tuin moest status en aanzien uitstralen en had als doel om hun bezoekers te imponeren.

Buxus keert terug naar Paleis Het Loo

Paleis Het Loo plant in het voorjaar van 2020 maar liefst 40.000 nieuwe buxus in de Paleistuinen. Ze vervangen daarmee de ilex-planten, die als alternatief van de buxus de tuin sierden. Er is gekozen voor deze varianten omdat ze resistent tegen buxusschimmel zijn en een hogere weerstand hebben tegen buxusmot. De buxus past historisch gezien toch het best bij Het Loo, bovendien is die minder sprieterig en hoef je de buxus minder vaak te snoeien.
Het terugbrengen van de buxus brengt de tuinen nog meer in de oorspronkelijke 17e-eeuwse staat.

Testen in de Koningstuin

De buxus komt eerst terug in de Koningstuin. Een tuin waar veel van de plant wordt verwacht; de perken en hagen in barokke vormen en proporties stellen hoge eisen aan de buxus vanwege groei- en snoeiperiodes. De nieuwe buxus wordt als proef een jaar lang gemonitord op groei en gevoeligheid, voordat de buxusplant dan ook in andere delen wordt toegepast. Voor het uitgebreide monitoren maakt de Buxus Dokter onderdeel uit van het team
In de paleistuinen wordt gebruikt gemaakt van natuurlijke en biologische bestrijding. Een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij de keuze voor planten. Bij die adviezen is de buxus dokter betrokken. Net buiten de Paleistuinen en op de Klosbaan staat veel ‘oude’ buxus, geplant in 1984, waardoor er voldoende vergelijkingsmateriaal is.

Laatste patiënten

Patiënt ervaring

Patiënt ervaring

In mijn kleine tuin heb ik een buxushaag en drie grote buxusbollen. Ik vond een aantal rupsen, wat de rupsen van de buxusmot bleken te zijn en Ik heb direct op het internet gezocht wat ik er tegen kon doen.

Pandhof Sinte Marie

Pandhof Sinte Marie

De Pandhof is een overblijfsel van de Mariakerk die het centrum vormde van de Mariaplaats. De hof wordt samen met de omliggende panden van de 11e eeuwse kloostergang aangeduid als Pandhof Sinte Marie.

Landschapstuin ‘t Meihuus

Landschapstuin ‘t Meihuus

De royale tuin met minimale bestrating ligt rondom een 18e-eeuwse boerderij en heeft onder meer een moestuin, paddenpoel, bijenkasten, vijver, gazon en borders met een rijke variatie aan bloemen, bomen en heesters.

Contact met mij opnemen

2 + 3 =

Steven Oostendorp

Kerkdijk 18

7152DB Eibergen

+31 (0) 6 512 530 67

info@buxus-dokter.nl

Winkelwagen