Gratis verzending vanaf € 50,-

Gratis verzending vanaf € 50,-

Open tuin: ‘Liefhebberstuin’

In een Engelse tuin ontbreekt natuurlijk de buxus niet.

  • Datum: 08 Oktober 2019
  • Patiënt: Liefhebberstuin
  • Symptomen: Open tuin

Over de patiënt

Aan de voorkant van de tuin bevindt zich een speel gevormde buxushaag met bollen. Doorgelopen naar de achter tuin ontkomen uw ogen niet aan de grote Robinia pseudoacacia (acaciaboom). Met kleine hoogteverschillen wordt je via een speels tegelmotief uitgenodigd verder de tuin in te gaan.

De tuin is verdeeld in tuinkamers, zodat er telkens een nieuwe verrassing wacht. Hoog oplopende borders die eind juni, juli op hun hoogtepunt zullen zijn. De tuin eindigt aan de bosrand met een kraakheldere vijver, waar de waterlelies bloeien en de groene kikkers op de bladeren lijken te zonnen, maar in werkelijkheid belust zijn op een vliegje. Opzij van het huis is een schaduwtuin, met veel verschillende Hosta’s. Tevens is er een kleine hobbykwekerij.

Tijdens de open tuindagen is de tuin beschikbaar voor bezoekers. Kijk voor meer informatie op https://www.tuinenstichting.nl/agenda/open-tuinendag-liefhebberstuin-winterswijk-ge-4/ 

Andere patiënten

Paleis het Loo

Paleis het Loo

De Hoveniers van Paleis het Loo en de Buxus Dokter hebben de handen in een gestoken om de buxusrups te lijf te gaan 9 augustus 2018 heeft de Buxus Dokter zijn vallen mogen plaatsen in de tuin van Paleis Het Loo.

Lees meer
Patiënt ervaring

Patiënt ervaring

In mijn kleine tuin heb ik een buxushaag en drie grote buxusbollen. Ik vond een aantal rupsen, wat de rupsen van de buxusmot bleken te zijn en Ik heb direct op het internet gezocht wat ik er tegen kon doen.

Lees meer
Pandhof Sinte Marie

Pandhof Sinte Marie

De Pandhof is een overblijfsel van de Mariakerk die het centrum vormde van de Mariaplaats. De hof wordt samen met de omliggende panden van de 11e eeuwse kloostergang aangeduid als Pandhof Sinte Marie.

Lees meer

Contact met mij opnemen

2 + 1 =

Steven Oostendorp

Kerkdijk 18

7152DB Eibergen

+31 (0) 6 512 530 67

info@buxus-dokter.nl

Winkelwagen