Gratis verzending vanaf € 50,-

Gratis verzending vanaf € 50,-

Nieuwe resistente Buxus

De Buxusmotten, schimmels, ziektes en een kale heg. Voor tuinliefhebbers is het een ramp. De Buxus heeft het moeilijk gehad in Nederland de laatste jaren en is inmiddels uit veel tuinen verdwenen. Maar gelukkig is er hoop voor Buxus.

 

Met de lancering van de nieuwe Buxus die resistent is tegen de Buxusschimmel en misschien wel het belangrijkste de Buxusrups eet de plant niet op, is er eindelijk weer hoop. Als test zijn er In 2020, 15.000 van deze Buxus aangeplant in de tuinen van Paleis Het Loo. Met succes, want in 2023 worden nog eens 15.000 Buxussen aangeplant.

Naast Paleis Het Loo, zijn er in nog een aantal prestigieuze tuinen aangeplant, zoals chateau Villandry in Zuid-Frankrijk en in Duitsland in Herrenhäuser Gärten. Naast deze enorme landgoed tuinen, wordt de nieuwe Buxus langzaam weer toegepast door enkele hoveniers.

Bij de unieke veredeling van deze Buxus, zijn Buxussoorten van over de hele wereld gebruikt. Deze combinatie van variatie in het genetica heeft er toe geleid dat de plant resistent is tegen de Buxusschimmel (Calonectria) en een goede verdediging heeft tegen de Buxusrups.

Test met 3 varianten in Koningstuin

Paleis Het Loo in Apeldoorn gaat het weer proberen met de buxus

Benieuwd wat deze Buxus voor u kan betekenen, neem dan contact op via:

Ander nieuws

Contact met mij opnemen

10 + 6 =

Steven Oostendorp

Kerkdijk 18

7152DB Eibergen

+31 (0) 6 512 530 67

info@buxus-dokter.nl

Winkelwagen