Nieuwe resistente Buxus
De Buxusmotten, schimmels, ziektes en een kale heg. Voor tuinliefhebbers is het een ramp. De Buxus heeft het moeilijk gehad in Nederland de laatste jaren en is inmiddels uit veel tuinen verdwenen. Maar gelukkig is er hoop voor Buxus.
Met de lancering van de nieuwe Buxus die resistent is tegen de Buxusschimmel en misschien wel het belangrijkste de Buxusrups eet de plant niet op, is er eindelijk weer hoop. Als test zijn er In 2020, 15.000 van deze Buxus aangeplant in de tuinen van Paleis Het Loo. Met succes, want in 2023 worden nog eens 15.000 Buxussen aangeplant.
Naast Paleis Het Loo, zijn er in nog een aantal prestigieuze tuinen aangeplant, zoals chateau Villandry in Zuid-Frankrijk en in Duitsland in Herrenhäuser Gärten. Naast deze enorme landgoed tuinen, wordt de nieuwe Buxus langzaam weer toegepast door enkele hoveniers.
Bij de unieke veredeling van deze Buxus, zijn Buxussoorten van over de hele wereld gebruikt. Deze combinatie van variatie in het genetica heeft er toe geleid dat de plant resistent is tegen de Buxusschimmel (Calonectria) en een goede verdediging heeft tegen de Buxusrups.
Test met 3 varianten in Koningstuin
Paleis Het Loo in Apeldoorn gaat het weer proberen met de buxus
Benieuwd wat deze Buxus voor u kan betekenen, neem dan contact op via:
Ander nieuws
Buxusrups bestrijden voorjaar 2023
In het najaar van 2022 heeft de buxusrups zich ingewikkeld voor de winterslaap (diapauze). Als de temperatuur dit voorjaar weer oploopt…
(Leestijd: 4 minuten)
Vorstschade, sneeuw en strooizout
Door een zeer warme herfst en winter zijn de temperaturen vaak ruim boven de 10 graden geweest. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Buxus…
(Leestijd: 4 minuten)
Wanneer beginnen met buxusrups bestrijden voorjaar 2022?
De Buxusmot komt voor in Oost-Azië en is in 2006 Europa binnengekomen via de handel. Aangezien ze hier geen…
(Leestijd: 4 minuten)
Contact met mij opnemen
Steven Oostendorp
Kerkdijk 18
7152DB Eibergen