Gratis verzending vanaf € 50,-

Gratis verzending vanaf € 50,-

Nieuwe buxus in Nederland

de buxusrups eet de plant niet op

  • Datum: 14 april 2021
  • Bron: Morgenzonweg
  • Leestijd: 2 minuten

Nieuwe buxus in eerste privé tuin van Nederland

De buxusmotten, schimmels en een kale heg. Voor tuinliefhebbers is het een ramp. De buxusplant heeft het moeilijk gehad in Nederland de laatste jaren. Dit is natuurlijk erg jammer maar er is een oplossing. Afgelopen week werden in een tuin aan de Morgenzonweg nieuwe buxusplanten geplant. Deze nieuwe buxusplant is resistent voor de buxusschimmel en misschien wel het belangrijkste de buxusrups eet de plant niet op.

Vorig jaar zijn er 17.000 van deze buxusplanten aangeplant in de tuinen van Paleis ‘t Loo. Deze plant kent zijn oorsprong in Azië. Er is zeker 17 jaar onderzoek aan vooraf gegaan. De plant is slechts in drie tuinen aangeplant. Bij paleis ‘t Loo, bij chateau Villandry in Zuid-Frankrijk en in Duitsland in de Herrenhäuser Gärten. Bij ‘t Loo is de buxus dokter zelf aan het werk geweest. Voor de aanplant in Duitsland en Frankrijk is er op afstand contact geweest.

Nu is de nieuwe buxus aangeplant in de eerste privé tuin aan de Morgenzonweg. Normaal worden deze buxusplanten in prestigetuinen aangeplant, maar er is voor deze tuin gekozen omdat deze ook open wordt gesteld voor het publiek, tijdens de open tuin dagen. Dan kunnen bezoekers ook kennis maken met deze nieuwe buxus. De oude groene buxusplanten die nu in de tuin staan worden vervangen door de nieuwe soort.

Ander nieuws

Contact met mij opnemen

4 + 10 =

Steven Oostendorp

Kerkdijk 18

7152DB Eibergen

+31 (0) 6 512 530 67

info@buxus-dokter.nl

Winkelwagen