Gratis verzending vanaf € 50,-

Gratis verzending vanaf € 50,-

Buxus Alert

Ziet u in april rupsen in de buxus? dan moet u die gaan behandelen.

  • Datum: 23 maart 2021
  • Bron: Buxus Dokter
  • Leestijd: 2 minuten

In november hebben de jonge rupsen een omhulsel gesponnen tussen buxusblaadjes, in die cocon brengen ze de koude wintermaanden door. Wanneer het geleidelijk warmer wordt in het voorjaar, komen de overwinterde rupsen uit hun spinsel. Ze zijn 1 tot 2 cm lang. De vraatschade door deze kleine rupsen is beperkt. Naarmate ze vervellen en groter worden, worden ze vraatzuchtiger. Dan moet je ingrijpen. Dat moment wordt begin april verwacht.

Wat kunt u nu doen?

Controleer vanaf nu regelmatig uw buxusplanten op de aanwezigheid van rupsen. Als uw buxus vorig jaar september al behandelt heeft, is de kans groot dat u geen rupsen vindt. Naast het controleren kunt u de buxus een boost geven met een bemesting. Een gezonde plant herstelt sneller van vraatschade. Geef nooit meer voeding dan het aangegeven advies. Snoeien is ook een optie. Een groot deel van de rupsen belandt daarmee bij het snoeiafval. Doe het snoeiafval in een gesloten zak en gooi het weg in de grijze container.

Advies

Ziet u in april rupsen in de buxus? dan moet u die gaan behandelen. Dit kan verantwoord met de bacteriën van BUXUS PROTECT. Als de rups van de bladeren eet, vermenigvuldigen de bacteriën zich in hun maag en  verstopt uiteindelijk. Gevolg hiervan is dat de rups niet meer eet en van de honger sterft. De feromoonval voor de buxusmot hoeft u nog niet op te hangen. Dat hoeft pas eind mei. We houden u op de hoogte.

Buxus Protect

Rupsenbestrijding - Voorheen Xentari

Organische buxus voeding

100 dagen voeding

Voorkomen is beter dan genezen!

Ander nieuws

Contact met mij opnemen

12 + 13 =

Steven Oostendorp

Kerkdijk 18

7152DB Eibergen

+31 (0) 6 512 530 67

info@buxus-dokter.nl

Winkelwagen